10 предметів барного інвентарю, які мають бути у кожному закладі

Успіх роботи будь-якого закладу часто полягає у неочевидних речах: харизматичний барист, незвичайна подача страв або продуманий до дрібниць підхід в обслуговуванні клієнтів.

Не завжди потрібно мати складну концепцію або дорогий ремонт, щоб клієнти щиро вас любили. Часом турбота – це найкращий спосіб набути лояльності аудиторії. Виявити її дуже просто. Достатньо вибрати якісний барний інвентар для свого закладу та готувати за його допомогою смачні напої для гостей.

Основний барний інвентар для кожного закладу

До списку ми додали 10 найважливіших для бармена інструментів. Якщо ви відкриваєте кав'ярню, бар або кафе, він допоможе сформувати список покупок для запуску своєї справи. У випадку, якщо ваш заклад відкрито давно і ви вже маєте постійних відвідувачів, наш список допоможе вам провести ревізію та переконатися, що у барі є всі необхідні інструменти.

  1. Барний ніж та дошки. Все починається з нарізки. Щоб бармен міг швидко та точно нарізати лайм для мохіто або апельсин для подачі глінтвейну, йому потрібні гострі та зручні інструменти.
  2. Мадлер. Часто інгредієнти подрібнюються безпосередньо у склянці. Щоб напій вийшов інтенсивнішим, ягоди, м'яту, фрукти занурюють у мадлер і там їх подрібнюють. Результат – ароматний та виразний напій.
  3. Джіггер. Ідеальний напій той, у якому збалансовані усі інгредієнти. Як цього досягти? Використовувати джиггер. Це невелика мірна склянка, яка дозволяє вимірювати обсяг кожного інгредієнта.
  4. шейкер. Незамінна річ, в якій можна змішувати, і охолоджувати напої. Він може складатися з двох склянок, мати вбудовані кришку і ситечко або відрізнятися верхом, що знімається.
  5. Стрейнер. Коли інгредієнти подрібнені та перемішані у шейкері, їх потрібно перелити в келих. Але так, щоб вміст привабливий і апетитний виглядав. Стрейнер – це ситечко, за допомогою якого коктейль фільтрується під час переливу. Завдяки ньому в келиху вашого клієнта не буде великих інгредієнтів на зразок фруктів, льоду або залишків м'ятного листя з шейкера.
  6. Сито для коктейлів. Досягти повної прозорості та ідеального результату допоможе інструмент для дуже тонкої фільтрації напою. Він застосовується при подвійному проціджуванні та вкрай необхідний для закладів із коктейлями.
  7. Бітер-дропер. Ароматизатори, біттери та есенції дуже концентровані. Їх смак яскраво виражений, тому навіть незначний промах буде помітним. Біттер-дропер це дозатор, з яким можна не тільки розрахувати кількість добавки, але й зробити складний багатошаровий коктейль.
  8. Барна ложка. Щоб отримати шаруватий напій з однорідною консистенцією, бармену знадобиться довга тонка ложка. Вона має діставати до дна навіть найвищих келихів.
  9. Штопор та відкривачка. Якщо ви пропонуєте гостям алкогольні напої, не забудьте про головне. Найкраще, щоб під рукою завжди знаходилися як професійний стильний штопор, так і універсальна відкривачка, яка швидко зробить свою роботу.
  10. Декантер. А щоб подача вина була ефектною, обзавіться стильною посудиною для аерації.

Купуючи барний інвентар, орієнтуйтеся на позиції в меню та тематику закладу. Замовити якісні інструменти можна на сайті Petrovka HoReCa. Компанія пропонує широкий асортимент продукції для громадського харчування оптом та в роздріб зі швидкою доставкою по всій Україні.