Вінницький крендель, пекарня
Послуги компанії Вінницький крендель
Духмяний аромат здоби в’ється над завжди велелюдною площею біля Центрального залізничного вокзалу. Тут, на перетині транспортних розв’язок, щодня проходить чимало людей. І багато хто зупиняється зацікавлено біля прозорої будівлі, прикрашеної малюнками здобних завиванців – кренделів. Традиційні для Європи кренделі, а точніше німецькі брецелі, у Вінниці випікає та продає пан Олександр. Його приватна ... Читати далі
Духмяний аромат здоби в’ється над завжди велелюдною площею біля Центрального залізничного вокзалу. Тут, на перетині транспортних розв’язок, щодня проходить чимало людей. І багато хто зупиняється зацікавлено біля прозорої будівлі, прикрашеної малюнками здобних завиванців – кренделів. Традиційні для Європи кренделі, а точніше німецькі брецелі, у Вінниці випікає та продає пан Олександр. Його приватна пекарня-магазин має скляні стіни, тож кожен може на власні очі споглядати як народжуються, виплітаються та запікаються кренделики. Рецепт у «Вінницького кренделя» класичний: дріжджове тісто розкатують, ділять на частини, утворюють джгути, які потім завивають у знайому форму – крендель з Середньовіччя вважається емблемою пекарів, і кращі з кращих булочників зображували його на своїх вивісках. Звиті кінці брецеля-кренделя нагадують складені у молитві руки монахів, що колись першими вигадали таку незвичну форму здоби. Особливий блиск смачні завиванці отримують завдяки зануренню перед випічкою у содовий розчин. М’які всередині та з глянцевою хрумкою шкоринкою зверху, кренделі подобаються всім, і малим, і дорослим.
Відгуки про Вінницький крендель, пекарня (26)