Де скуштувати пікантний бограч в Ужгороді: огляд найкращих закладів з угорською кухнею

Ресторани Ужгорода, де можна спробувати угорську кухню і насолодитись чудовим смаком у гарній компанії.

Где попробовать пикантный бограч в Ужгороде: обзор лучших заведений с венгерской кухней

За допомогою наших унікальних смакових рецепторів, бодай на мить кожен може перенестись з маленького ресторанчика на окраїні будь-якого міста у романтичну Францію, сонячну Італію чи в Угорщину, яка славиться надзвичайно цікавою історією. Ніщо так точно не відображає душу місцевих жителів, як національна кухня, яка являє собою справжнє обличчя кожної країни.

У нашої західної сусідки, Угорщини, дуже цікава гастрономія, яка славиться своєю різноманітністю та надзвичайною ситністю. Класична угорська кухня характеризуюється стравами, які поєднують у собі перше та друге. Угорці люблять додавати томати, перець, паприку, цибулю. Найпопулярніші страви, які вважаються національними:

  • Гуляш - густий суп з тушкованою телятиною, перцем, картоплею та цибулею.
  • Лечо - салат з перцю, помідор та цибулі, можна консервувати.
  • Печення - картопля з м’ясом у горщиках, можуть бути різні добавки.
  • Паприкаш - м’ясо тушковане в сметані.
  • Перкельт - обсмажене і протушковане з цибулею та перцем м’ясо.
  • Фарширована паприка з різними добавками, класично з рисом.
  • Фарширована капуста (голубці)
  • Віденський шніцель - тонкий шматок телятини, обсмажений у сухарях.
  • Холасле - рибний суп.
  • Бограч - суп з перцем, томатами, м’ясом та картоплею. 

 

"Ужгородський замок"

Ресторан розміщений прямо у стінах стародавньої фортеці міста Ужгород. Замок є справжньою візитною карткою міста, тому гості закладу можуть не тільки насолодитись смачними стравами, а й відвідати справжній краєзнавчий музей.

Інтер’єр: ресторан знаходиться у кімнаті, де в давнину жили сторожі замку, тому оформлення у класичному середньовічному стилі, є багато елементів з темного дерева, стіни прикрашають портрети колишніх власників. Є літня тераса та дегустаційна зала. 

Меню: подають страви угорської, української, європейської кухонь. На закуску можна замовити  традиційні фаршировані помідори з сиром. На перше пропонуються традиційний бограч, суп холасле з сомом, квасолевий боб-левеш. Також подають вишукану печінку фуа гра в угорському стилі, голяшку свинячу по-угорськи, лоці (соковита корейка з цибулею). Окремої уваги заслуговує паприкаш з сомом під соусом з паприки та овочів і картопляним пюре.

Орієнтовні ціни: 50-300 грн.

Особливостями закладу є наявність унікальної карти сигар, виїзне обслуговування, жива музика та часті виступи фольклорних угорських ансамблів.

Прочитати детальну інформацію та переглянути відгуки можете тут.


 

"Вертеп"

Маленький затишний ресторан з цікавим інтер’єром та привітним персоналом, атмосфера закладу дозволяє насолодитись чудовим національним колоритом, адже концепція ресторану, у вигляді поєднання української та угорської культур, створює приємну атмосферу.

Інтер’єр: багато декоративних етнічних елементів, особливої уваги заслуговує розпис стін у стилі українського села. Столи та стіни прикрашені справжніми вишитими рушниками.

Меню: фірмова страва - густий угорський бограч у цілому хлібі власного виробництва та пряні курячі крильця з телячою вирізкою, корейкою та картоплею. Також замовляють печене лоці, човлент з перловки та квасолі. Для любителів м’яса є справжній сигидинський гуляш з капустою та свининою. В закладі готують смачне лечо, яке входить до страви “Словацький делікатес” разом зі свининою, маринованими огірками та сиром. Можна скуштувати голубці та фаршировані перці.

Орієнтовні ціни: 45-150 грн.

Прочитати детальну інформацію та переглянути відгуки можете тут.

 

"Астика"

Ресторан-піцерія, особливістю якої є надзвичайно різноманітне меню зі страв закарпатської, угорської та європейської кухонь. Місцезнаходження Астики досить вигідне, адже заклад знаходиться в історичному центрі міста.

Інтер’єр: затишне класичне оформлення, яке доповнене цікавими кованими елементами ручної роботи та мозаїчними світильниками. Особливого шарму додає цегляна кладка. Є два поверхи.

Меню: можна скуштувати традиційну угорську уху халасле з цибулею і червоним солодким перцем та густий бограч-левеш. Також подають угорський човлент з перловки, гуляш з корейки на червоному вині, лоці печене з цибулею. Також цікавою позицією є угорські деруни кремзлики  що подаються з лісовими грибами та м’ясом. Для любителів риби, є короп по-угорськи з вином, беконом та лимоном.

Орієнтовні ціни: 53-130 грн.

Особливістю закладу є унікальна щоденна система знижок на окремі страви.

Прочитати детальну інформацію та переглянути відгуки можете тут.

 

"Угорський двір"

Надзвичайно цікавий заклад, розташований в самому центрі Ужгорода на вулиці, яка веде прямо до історичної будівлі - Угорського замку. В основі концепції ресторану лежить ідея традиціоналізму, тобто максимальної автентичності.

Інтер’єр: шикарний класичний дизайн, який дещо різниться у трьох просторах залах ресторану під назвами: “Будапешт”, “Ужгород”, “Відень”. Є багато вишуканих предметів інтер’єру, меблі з темного дерева. Будівля - старовинна австро-угорська резиденція 19-го століття.

Меню: окрім великого набору класичних страв європейської кухні, можна спробувати традиційний угорський рибний суп з паприкою - холасле. Подають м’ясний гуляш з чеськими кнедликами, які роблять його ще ситнішим. Також в меню є боб-гуляш з м’ясом, паприкою, овочами та копченостями. Із м’ясних страв можна обрати курячий угорський шніцель.

Орієнтовні ціни: 45-110 грн.

Прочитати детальну інформації та переглянути відгуки можете тут.


 

"Деца у нотаря"

Надзвичайно яскравий заклад, який обов’язково має відвідати кожен гість Ужгорода, адже настільки багато одночасно цікавих та кумедних “експонатів”,  ви точно ще ніде не бачили. Концепт - корчма-музей.

Інтер’єр: тут є абсолютно все, що можна уявити: від червоного людини-павука Леніна, кавового медведя, до зебрового афро-піаніно. Дизайн закладу в українському стилі з великою кількістю натурального дерева.

Меню: з перших страв подають угорський бограч на олії з кльоцками з тіста та суп з домашньою ковбасою, квасолею та квашеною капустою. Також можна скуштувати соковите лоці з цибулею та печеня  з корейки, сала і домашньої ковбаски. В закладі готують фірмовий човлент. Також є великий вибір інших м’ясних та пісних страв з закарпатської, української та європейської кухонь.

Орієнтовні ціни: 45-130  грн.

Особливістю закладу є велика кількість цікавих експонатів і кумедних фотозон.

Прочитати детальну інформацію та переглянути відгуки можете тут.

Автор статті - "Любевич Ростислав"

Найкращі статті