Як українське Полісся на смак? Огляд кафе та ресторанів національної кухні Луцька

Заклади міста Луцьк, де можна скуштувати Поліські страви за справжніми старовинними рецептами.

Как украинское Полесье на вкус? Обзор кафе и ресторанов национальной кухни Луцка

Українські традиційні страви вважаються справжньою культурною спадщиною. З давніх-давен. Поліська кухня відокремилась за рахунок особливого північного географічного розташування, адже готували з того, що росло і паслось на місцевості. Існує безліч традиційних страв, назви яких інколи навіть складно пояснити. Багато з них вважаються етнічними для Полісся:

  • Мазурики - ковбаски з індичого фаршу, сиру та вершкового масла, подається у вигляді ковбаски.
  • Деруни - оладки з картоплі.
  • Печеня - м’ясо, картопля, квашена капуста в горщику. 
  • Котлета по-київськи - обсмажене філе в паніровці з начинкою із вершкового масла, сиру та зелені.
  • Вергуни - хрустке печиво на бездріжджовому тісті.
  • Свиріпка - тушкована лобода.
  • Манюхи з пуляркою - капуста тушкована з крильцями.
  • Миня - запечена вирізка телятини.
  • Крученики - м'ясні рулетики з начинкою.
  • Вареники - вироби із тіста з начинкою.
  • Борщ, Юшка - традиційні супи з м’ясом.
  • Голубці - фарш із рисом, огорнутий  капустяним листом.

 

Ресторанний комлекс "Словограй"

Знахідка для цінителів української культури, де є автентична піч, де народжується саме той смак, який куштували наші предки. Завдяки способу приготування страв, всі інгредієнти зберігають свою природну користь.

Меню: у закладі подають голубці, кров’янку, печеня, манюхи з пуляркою, миню, поліську свинячу вирізку з яблуками, борщ з печі, мазурики, ковбаски, вареники, пироги з цікавими і незвичайними начинками До страв можна замовити традиційні настоянки: “Калганівку”, “Медівку”, “Звіробійку”, “Зубрівку”.
Орієнтовні ціни: 70-300 грн.

Інтер’єр: як зовні так і всередині зберігається стилістика справжньої української хатини: мазані стіни, багато дерева, який прикрашений орнаментом, різні етнічні українські аксесуари. Є 4 зали з посадкою від 30 до 50 місць, також є окремі хатини.

Особливості: Часто проводяться тематичні етнічні вечори. Жива музика від народних українських ансамблів.

Ознайомитись із детальною інформацією та переглянути відгуки можна тут.

 

 

Кафе "Курінь"

Заклад, який створений для того, аби ще більше познайомити вас з українською культурою, адже кожен квадратний метр просякнутий атмосферою нашого славного етносу. 

Меню: з традиційних поліських страв можна замовити крученики, голубці, борщ, сальтисон, сало, деруни зі сметаною або смаженням, крученики, домашню ковбасу та фірмову котлету з волинського коропа. До страв подають традиційний український узвар, морс із журавлини.

Орієнтовна ціна: 48-140 грн.

Інтер'єр: колоритні елементи дизайну у вигляді дубових бочок, вишитих віконних занавісок, рушників та скатертин поєднуються з великою кількістю деревини і мазаними стінами. Посадка - 50-70 місць.

Особливості: В закладі грає лише українська музика. Є літня тераса, стіл для дітей. В меню можна познайомитись із незвичайною інфографікою - "Закони Сала"

Ознайомитись із детальною інформацією та переглянути відгуки можна тут.

 

Ресторан "Zagorod"

Тут вдало поєднується європейська та українська кухні, створюючи неймовірний ф'южн. Підійде для тих, кому набридли одноманітні заклади і хочеться чогось незвичного та неординарного. 

Меню:  серед перших страв можна знайти поліський український борщ,  юшку з лісовими грибами. На основне - деруни зі шкварками та сметаною, молоду картоплю. Цікавим елементом меню є окремий пункт "Пательні", де можна обрати будь-яку до смаку. На закуску можна спробувати асорті з сала, м'ясні нарізки.

Орієнтовна ціна: 59-170 грн.

Інтер'єр: сучасне стильне оформлення залу з використанням міді, моху, глини та натурального дерева. Посадка - 60 місць.

Особливості: Є дитячий майданчик. Римська та російська лазня, басейн.

Ознайомитись із детальною інформацією та переглянути відгуки можна тут.

 

Сімейне кафе "Млин"

Оригінальне сімейне кафе, назва якого говорить сама за себе, починаючи з форми будівлі, закінчуючи інтер’єром. Українська стилістика та домашня атмосфера - родзинки закладу.

Меню: велике різноманіття українських страв з-поміж яких є і багато поліських. Подають свинячу, курячу, грибну пательню, деруни з грибами, м’ясом або сметаною, вареники з пісними та м’ясними начинками, кров’янку, домашні ковбаски,  голубці, червоний та зелений борщ, печеня зі свининою, картоплею та квасолею.

Орієнтовна ціна: 40-170 грн.

Інтер’єр: оформлення в українському стилі, переважно з елементами деревини, цікава інтерпретація “внутрішнього світу” млина, багато різних етнічних декорацій. У закладі є чотири зали,  загальна посадка близько 125 місць.

Особливості: Є послуга виїзного обслуговування бенкетів. У закладі пропонують іграшки та розваги для малечі.

Ознайомитися із детальною інформацією та переглянути відгуки можна тут.

 

Автор статті - "Любевич Ростислав"

Найкращі статті