Буковинська кухня в ресторанах Чернівців
Список закладів, де ви зможете покуштувати найсмачніші делікатеси буковинської кухні.
Кожен регіон України славиться своєю традиційною кухнею. Так склалося, що в різний історичний період нашу Батьківщину населяли представники різних народів, кожен з яких намагався зберегти частину своєї культури. В результаті, кожному куточку України притаманна своя традиційна кухня. Окрім українців, на Буковині проживає чимало румунів, молдаван, словаків. Є німці, угорці, євреї. Всі їхні знання та вміння призвели до становлення особливої кухні, — ситної, з простих інгредієнтів, з різноманіттям смаків та способів приготування. В Буковинській кухні переважають страви з м’яса, риби, картоплі та грибів, часто використовують кукурудзяну муку, шкварки та обсмажену цибулю. Тут люблять готувати вареники з різними начинками, голубці, борщ по-особливому рецепту. Серед найбільш популярних страв:
- Фарширована риба. Найчастіше короп. Шкіру з риби обережно знімають гострим ножем. До філе додають розмочений м’якуш хліба, яйце, цибулю та часник. Начиняють перемеленим фаршем шкіру риби та запікають.
- Грибна юшка. Її варять із сушених грибів, загущуючи підсмаженим борошном з цибулею.
- Маїна. Популярна весільна страва. Це заправлена та протушкована яловичина з локшиною, загорнена в листкове тісто. Маїну запікають у духовці при середньому вогні.
- І найбільш популярна страва – банош. Кукурудзяну муку варять у підсоленій сметані, правильно вимішуючи дерев'яною лопаткою. Результат – каша, середньої густини, жовтого кольору. Подають зі шкварками, білими грибами та смаженою цибулею.
Пропонуємо огляд закладів м. Чернівці, де ви зможете познайомитися з буковинською кухнею, відчути смак та колорит наших традицій.
Корчма «Велика хата»
Корчма «Велика хата» вдало занурює гостей в епоху 18-19 ст., українська піч, вишиті рушники, предмети народного побуту. Тут ви зможете спробувати:
- Банош;
- Вареники з різними начинками;
- Грибну юшку з клецками;
- Страви з м’яса та риби;
- Власні соління.
Родзинкою закладу – є страва «щедра господиня» (картопля з м’ясом декількох видів та часником.
Ресторан розрахований до 80 гостей. Інтер’єр в народному стилі – світлі кольори стін, дерев’яні меблі, обереги.
Ознайомитись із детальною інформацією та переглянути відгуки можна тут.
Ресторан «Панська гуральня»
«Панська гуральня» - один з найбільш популярних закладів міста, славиться власним виробництвом настоянок та наливанок. У меню ви знайдете:
- Банош панський;
- Фарширований короп;
- Форель, запечена в тісті;
- Борщ, поданий в хлібі.
Інтер’єр в стилі європейського ресторану 20ст. Є рояль, самогонний апарат. Заклад має дві зали, готовий прийняти до 250 чоловік. Працює магазин із сувенірами.
Читайте відгуки про ресторан «Панська гуральня» тут.
Ресторан «Мілена»
Ресторан «Мілена» славиться вишуканим інтер’єром, з багатим оздобленням стін в королівському стилі. Тут можна спробувати коропа, приготованого різними способами:
- Смаженим у кукурудзяній муці;
- У сметанному соусі;
- Смажений у білій муці з цибулею;
- Короп, запечений на мангалі;
- Короп, запечений з овочами.
В закладі часто проводяться шоу-програми, можна замовити виїзну церемонію. Тут зможе розміститися до 120 гостей.
Ознайомитись із детальною інформацією та переглянути відгуки можна тут.
Автор статті - "Любевич Ростислав"